Em presento

Sóc l’alcaldessa des de juny de 2011. Quatre anys que han passat volant i que m’han permès contribuir, des de primera línia, a fer un poble cada dia millor per a tothom; sense exclusions i amb independència de la ideologia de cadascú; senzillament perquè vius a Tiana i és responsabilitat meva i del meu equip complir amb les teves expectatives.

Sóc una tianenca d'adopció que, hores d'ara, té l'immens honor de ser alcaldessa del seu poble. Del poble que va acollir a la meva família durant la guerra i a mi i al meu germà de ben petits per créixer i passar els millors anys de la nostra vida; del poble d'on vaig sortir per casar-me amb el Joanjo fa més de 20 anys; del poble on la meva mare i el meu germà van morir i on els abraça l'Ermita de l'Alegria. El poble que estimo. El poble on visc i que visc intensament. Fa poques setmanes vaig prendre la decisió de presentar-me de nou a les eleccions municipals. Per segona i darrera vegada. Ens queden coses per fer plegats. 

 

Les preguntes que m'he fet quan he decidit presentar-me de nou

01. Puc ser útil als meus veïns i veïnes de Tiana?         02. Poden confiar en mi?       03. Els puc donar la certesa que durant quatre anys em tindran al seu costat perquè les seves preocupacions seran les meves i les del meu equip?       04. Puc aportar valors positius al meu poble?        05. Puc contribuir a fer de Tiana un poble on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida? I fer-ho de manera més justa, més solidària, més democràtica?            06. Puc presentar-me ara amb un balanç dels compromisos de l'any 2011 assolits?

Honestament, crec que sí.

 

La meva aportació personal

En aquest projecte que m’apassiona, hi vull aportar, com sempre, el millor de mi.

01. Experiència         02. Solvència       03. Professionalitat.       04. Un coneixement profund del poble, dels seus problemes, dels seus actius, dels seus valors.        05. La capacitat de sumar i d’integrar, posant sempre Tiana i la seva gent com a prioritat essencial.         06. Treball. Molt treball. I dedicació;  una dosi immensa.        07. I la mateixa il·lusió del primer dia. 

VP.jpg

 

El gran repte

Vivim temps difícils però no impossibles. Aquesta duríssima crisi econòmica ha arrabassat el present i el futur de moltes persones; a Tiana també encara que sovint ens sorprengui.

Tenim un repte que passa per damunt de tots els altres: No deixar perdre el que hem estat capaços d'aconseguir i preservar fins ara. Cal lluitar per continuar dibuixant junts un nou futur, per defensar els drets socials que tant ens ha costat assolir i per mantenir aquesta nova solvència a l’Ajuntament que ens permeti invertir en els millors serveis públics per a tu i qui més estimes. 

I ho haurem de fer des de la proximitat. Des d’ajuntaments sòlids que treballin al costat de la ciutadania amb la cohesió social com a argument i l’equitat com a objectiu. Amb plantejaments clars; amb honestedat.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Tiana ha obert nous camins que cal enfortir. Tarificació social a l’Escola Bressol Municipal. Suport  a qui pitjor s’ho passa. Mesures de foment a l’ocupació. Professionalització de les entitats. Complicitat amb les iniciatives individuals com a motors de projectes amb valor pel poble.

Ho hem de seguir fent. Decididament. Ho volem seguir fent.

I volem seguir avançant en l’evolució d’aquest poble educador en valors a través de la mirada dels nostres infants. I d’aquest poble creatiu que té en la societat civil el seu millor actiu.