Seguim, per Ester Pujol

L’any 1976, Pat Caddell era un jove enquestador del president Carter. La seva tesi respecte l’estratègia política es basava en que “governar amb l’aprovació del públic –amb la ciutadania- requereix d’una campanya política permanent”. Tota una revolució en el seu moment en l’àmbit de la comunicació política.

Les properes eleccions municipals del 24 de maig ens donen l’oportunitat esgotadora i apassionant de posar en marxa una multitud de tècniques d’aproximació amb la ciutadania. Esgotadora perquè l’organització de l’estratègia política s’escala en un seguit de tasques de back office que sense veure’s –com si d’un treball de cuina o laboratori es tractés-, són imprescindibles per garantir que el missatge arriba correctament a qui volem que arribi i que aquest acabi depositant la seva confiança en tu.

Com deia, és també, però, una oportunitat apassionant: En primer lloc, perquè l’exposició del candidat o candidata a l’opinió pública és constant i requereix d’un fort anàlisi personal.  Però molt especialment, requereix d’una reflexió profunda sobre  perquè un o una vol ser alcalde o alcaldessa del seu poble. És un ABC bàsic però complexe especialment tenint en compte que una alcaldia no es pot portar mai ni per interessos personals ni amb comandament a distància. Però el que em confirma i em convenç que vull continuar treballant per Tiana és la recepció dels meus conciutadans i conciutadanes davant la recepció del balanç de l’obra de govern i dels compromisos complerts (aneu a FEINA FETA d’aquesta mateixa web).

Anem més enllà. També és una oportunitat apassionant perquè els partits polítics o les agrupacions – com la nostra, l’agrupació dels Socialistes de Tiana- no tenen tantes ocasions de reunir grups multidisciplinars de persones –militants, simpatitzants, amics, prescriptors…- sumant esforços, sumant idees, sumant projectes i, en definitiva, sumant talent. Nosaltres ho estem fent: els “nostres” participen internament aportant les seves pròpies reflexions, però us anuncio ja des d’aquest espai que properament podreu gaudir de diversos espais participatius en clau constructiva i dialogant. Seran els propers dies 9, 17 i 24 d’abril; preneu nota perquè les gaudireu.

Nosaltres –l’equip de campanya- i jo en particular, estem passant per algunes d’aquestes “passions”. Personalment, m’he vist obligada a fer un procés de reflexió que malgrat dur, m’ha portat a unes  condicions personals de partida favorables per entrar per segon cop en una  campanya política.  I ho vull fer amb solvència, amb rigor, amb transparència i amb joc net. Mentre, el grup municipal al que pertanyo i altres òrgans del partit s’han disciplinat generosament per dedicar el seu temps al projecte a partir d’una aposta tan valenta com arriscada però diu molt de la qualitat democràtica de la nostra petita agrupació. Sí, crec que els Socialistes de Tiana som persones valentes.

Però n’hi ha prou? Rotundament, no, al menys, encara no: Qui em coneix sap que sempre poso per davant els següents reptes: Primer: Merèixer el vot dels tianencs i tianenques. Segon: Guanyar aquest vot. I tercer: Generar la il·lusió suficient als tianencs i tianenques de que amb el seu vot tindran l’oportunitat d’influenciar, canviar i millorar el poble en el que vivim.

Acabo com he començat. Continua essent vàlida l’estratègia de Caddel? Sí, i tant...Però sembla que hi ha qui no ho entén o qui ens vol donar gat per llebre. Nosaltres, seguim.