Coses del poble

AGRAÏMENT

 

Els Socialistes de Tiana guanyem les eleccions municipals al poble.

 

Els resultats de les Eleccions Municipals del passat 25 de maig van tornar a situar als Socialistes de Tiana com la llista més votada, amb 1,094 vots, superant en número de vots i en percentatge de vots totals els resultats de fa 4 anys i permetent-nos mantenir els 4 regidors actuals.

Aquest és un èxit col·lectiu, dels companys i companyes de la llista electoral, dels companys i companyes socialistes de Tiana, i de molts i molts amics, amigues, veïns i veïnes de Tiana i de més enllà que ens han ajudat a que es veiés reconeguda la tasca dels darrers 4 anys a l'alcaldia i que obtinguéssim un aval nítid i clar per continuar-la durant 4 anys més.

Gràcies de tot cor.

Acte dels Socialistes de Tiana a Can Parxet per celebrar la candidatura d'Ester Pujol a les eleccions municipals de maig de 2015.

Nit de Senders: El repte de la complicitat social

És important generar complicitats, i més en moments difícils com aquests anys. Quan veiem que l’economia falla, la sortida ha de ser la recerca d’elements de complicitat social, que evidencien un poble amb una estructura social madura i intensa. Tiana és privilegiada en aquest sentit i és una satisfacció veure com les iniciatives nascudes de la societat civil esdevenen en projectes. Així va ser amb la Nit de Senders que la Regidoria d’Esports va organitzar de la mà del Club Excursionista de Tiana i de qui s’ha convertit en un dinamitzador emblemàtic de diverses iniciatives importants per aquest Ajuntament, l’Skate. Sota el paraigües del Pla Estratègic de l’Esport a Tiana -Esportianitza’t- es va organitzar un “repte de poble” i una nit màgica pels més petits i no tant petits. Amb un total de 250 inscripcions i més de 50 trucades en llista d’espera, la iniciativa va resultar ser un èxit.

L’Alcaldessa, Ester Pujol, i la Regidora d’Esports, Núria Blasco, varen assistir al tret de sortida per desitjar sort als participants i poder celebrar com una cuca de llum avançava per la serralada a mida que la nit avançava.

Creiem que cal continuar en aquesta línia de treball conjunt. Enhorabona als participants pel repte aconseguit!

Del tramvia de Tiana-Montgat: Curiositats de la seva restauració

El setembre de 2010, les Joventuts Socialistes de Tiana varen lliurar a qui era l’alcalde del moment, el Sr. Emili Muñoz, diverses guardioles que havien estat col·locades als comerços del poble amb una única finalitat: recaptar diners per restaurar el tramvia de Tiana-Montgat. A l'Alcalde no li deuria fer gràcia el tema i no va procedir a realitzar cap tipus d’actuació, de la mateixa manera que el Sr. Ferran Pasqual, Regidor de Cultura per GENT durant 2007-2011 (i actualment candidat pel grup de JUNTS), tampoc va respondre a la crida d’un ciutadà que es va oferir reiteradament a una planificació desinteressada de la restauració. Assenyalar que, per cert, aquest veí de Tiana és actualment una persona valuosa -per la seva expertesa en diversos oficis- dins l’equip de treballs del tramvia.

No va ser fins l’any l’any 2013 de la mà de la Regidora de Cultura, Núria Blasco, quan es va constituir un grup de voluntaris amb el ferm propòsit de recuperar artesanalment el tramvia. En Frederic Corominas, com a coordinador del projecte, en Pepe Campoy (que va morir malauradament fa poc més d’un any), en Miquel Perejuan, en Joanjo Berbel i en Paco Blasco varen constituir el nucli dur d’aquesta restauració a la qual es va sumar l’Andrés Terrón aproximadament un any després. Ocasionalment, l’Eduard o el Josep, o el Rafel o altres tianencs s’hi sumen i el carrer Escalfapé esdevé en un punt de treball on el bon ambient, la professionalitat i la voluntat de treballar pel poble són els trets fonamentals.

Està clar. Aquest Ajuntament sí ha apostat per allò que varen incomprensiblement menysprear els altres. La Regidoria de Cultura contempla una partida pressupostària d’ençà tres exercicis econòmics per la compra de material, la coberta i el trasllat del tramvia. Queda per decidir la seva ubicació definitiva, però recollint la proposta de l’Àlvar Suñol sobre l’execució de les obres públiques amb un element cultural, ben segur que l’antic revolt podria ser una opció vàlida. Creiem que els primers en opinar haurien de ser els propis voluntaris; al cap i a la fi cada dissabte dediquen part del seu temps a retornar al patrimoni de Tiana el valor que li correspon.

La Tiana Sostenible 

El passat divendres 24 vam aprendre de l'actual gerent de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que Tiana és líder en reciclatge de residus, que paguem menys per l'aigua que Badalona o Barcelona gràcies a reciclar millor, que que som bona pràctica en Medi Ambient a escala de Catalunya i més enllà, i que vam ser dels primers a adherir-nos al Protocol contra la Pobresa Energètica, disposant d'un fons econòmic addicional per donar suport a les famílies que no poden fer front a les despeses de subministraments bàsics.

A l'apartat de millores: reduir i fer més eficient el consum d'aigua al poble!

Diverses mirades sobre Tiana

La Sala de la Punxa es va omplir amb una trentena llarga de persones per seguir la jornada “Una Tiana Activa” dins del Cicle de Diàlegs que ha organitzat el PSC amb el títol “Com és i com ens agradaria que fos la Tiana del Segle XXI”.
 
Un professor universitari i expert en desenvolupament local (Joan Miquel Piqué), el Director General d’Alta Alella (Josep Maria Pujol Busquets) i un arquitecte que treballa a Tiana i president de l’ACIST (Pepe Aurell) van exposar amb tota llibertat els seus plantejaments i van mantenir un debat obert amb el públic, amb moltes intervencions.
 
Al llarg de més d’una hora i mitja  es va parlar de projectes, de lideratges, de la importància del sector del vi al nostre poble, dels professionals lliure que treballen des de casa, la necessitat d’un identificador més divers per Tiana, la necessitat de plantejar una idea força i que tothom treballi en la mateixa línia, quina pot ser la col·laboració de l’administració local, la importància d’una bona comunicació, etc....en un to distès i sincer que va provocar la participació dels assistents.
 
Es van escoltar moltes idees interessants, algunes que poden enquibir-se dins dels programa de govern que estem preparant pels quatre propers anys. La nostra expectativa, a diferència d’altres, no és recollir centenars de propostes que difícilment són viables i que és impossible que tinguin la mateixa categoria. Des de l’experiència i amb la voluntat d’escoltar a tothom, els socialistes de Tiana anem avançant

Aplec de l'Alegria

Com ja fa més de quaranta anys, els Socialistes NO muntarem una paradeta política el dia de l'Aplec de l'Alegria. Sempre hem entès que es tracta d'una festa religiosa i cívica, i que no s'han de barrejar les coses en cap cas.

Gaudim doncs de l’Aplec de l’Alegria el dilluns dia 6 d’abril. Un dia on Tiana es retroba al so de les sardanes, al sabor de les coques, al caliu de les converses. Una de les festes més nostres, sens dubte.

Passejant per Montalegre

Gràcies al nou itinerari per passejar i fer esport dissenyat i obert per la Regidoria de Medi Ambient i el Parc de la Serralada de Marina.  Són un xic més de 6 km amb un desnivell de 200 metres, prou apte per tothom. Més de 200 persones ens vam aplegar el dia de la seva inauguració. No us perdeu les vistes increïbles sobre la Vall de Montalegre i la ruta des del nostre Observatori Astronòmic fins la Cartoixa de Montalegre, passant pel Cementiri del Còlera i altres indrets històrics i naturals del nostre poble. Tiana verda, Tiana sostenible, Tiana per viure i gaudir!

Un nou espai al poble

El jardí de la “casa de la Delfina”, just a la baixada de les escales de l’Església, s’ha convertit en una placeta amb plantes, aigua, sorra i bancs per gaudir d’una estona d’oci, perquè hi juguin els nens i nenes de la zona, i per fer un trànsit suau de la zona de pàrquings al centre de la vila. Una remodelació low-cost que ens obre nous espais comuns pel poble!

 

 

 

PRESÈNCIA d'ester pujol A LA PETANCA, ALS HORTS AMB LA PAQUITA I A LA GATERA -ABAM/APROPA'T- amb l'emilia, la reyes i la montse

PRESÈNCIA d'ester pujol A LA PETANCA, ALS HORTS AMB LA PAQUITA I A LA GATERA -ABAM/APROPA'T- amb l'emilia, la reyes i la montse

un acord d'esquerres per la governabilitat de tiana

ERC i PSC arribem a un acord per governar en minoria l'Ajuntament de Tiana

Aquí teniu el text de l'acord signat ahir dia 11 de juny pels representants d'ambdues forces polítiques a Tiana. Tant ERC com nosaltres hem millorat els resultats de fa 4 anys al poble i hem volgut tornar a reeditar l'acord de bases pel govern de Tiana entorn a tres eixos principals que guiarien les actuacions aquesta propera legislatura: una major profunditat a l'aplicació de polítiques socials i del benestar a Tiana des d'una perspectiva de progrès i d'esquerres; un reforçament de la postura institucional de l'Ajuntament respecte el procès de transició nacional de Catalunya; i una transversalitat pel que fa a la transparència pública i als comportaments ètics al poble.

 Commemorant l' 1 de maig

Socialistes i amics de Tiana vàrem celebrar festivament el dia 1 de maig, dia dels Treballadors. Unes quaranta persones ens vàrem reunir en un dinar a la Petanca, també per commemorar els 40 anys de la fundació del PSC a Tiana (de la mà de Ballús, Rodrigo i Tartera). El dinar va estar ple de moments emotius, amb el visionat del vídeo que ens va portar la Consol i el Patxi -un vídeo amb imatges d'ençà 40 anys!-, fins el record pel Jordi Belmonte amb paraules de l'Ester; de moments únics -al so de Happy- i de moments de benvinguda d'aquells que per primer cop reivindiquen allò que realment importa -la igualtat, l'ocupació i la democràcia- amb nosaltres.

Des de la recuperació de la democràcia, els socialistes hem estat el partit amb més anys de responsabilitat en el govern del poble (17 anys amb Ballús, Vallespinós i ara Pujol). I per tant hem estat els responsables de la transformació en positiu del poble (arribada de la biblioteca, zona esportiva, eliminació de la perillosa doble corba, habitatge protegit, escola bressol, aparcaments, etc). El dinar, en un magnífic ambient, va servir per agafar forces per la feinada que s’apropa.

Brindis per la igualtat, l'ocupació i la democràcia

Brindis per la igualtat, l'ocupació i la democràcia

Una llista d'Experiència, Equilibrada i amb tres Dones al capdavant

1. Ester Pujol Martí
2. Núria Blasco (independent)
3. Núria Garcia (independent)
4. Sergi Dávila
5. Xavier Doñate (independent)
6. Marisa Segura (independent)
7. Pau Blasco
8. Gemma Arrabal (independent)
9. Pere Sánchez
10. Jordi Puyaltó
11. Josep Maria Toffoli (independent)
12. Caterina Mieras
13. Ferran Vallespinós

Suplents: Albert Garrit; Mercè Serrano; Héctor González

Paritat entre homes i dones, paritat entre militants del PSC i independents, paritat entre persones que ja han estat regidors/res i qui concorren per ser-ho per primer cop.

llista.jpg

El Blog d'en Ferran Vallespinós

Les coses del poble a través de la mirada d'en Ferran Vallespinós

http://20anysxtiana.blogspot.com.es/

Seguim, per Ester Pujol

L’any 1976, Pat Caddell era un jove enquestador del president Carter. La seva tesi respecte l’estratègia política es basava en que “governar amb l’aprovació del públic –amb la ciutadania- requereix d’una campanya política permanent”. Tota una revolució en el seu moment en l’àmbit de la comunicació política.

Les properes eleccions municipals del 24 de maig ens donen l’oportunitat esgotadora i apassionant de posar en marxa una multitud de tècniques d’aproximació amb la ciutadania. Esgotadora perquè l’organització de l’estratègia política s’escala en un seguit de tasques de back office que sense veure’s –com si d’un treball de cuina o laboratori es tractés-, són imprescindibles per garantir que el missatge arriba correctament a qui volem que arribi i que aquest acabi depositant la seva confiança en tu.

Com deia, és també, però, una oportunitat apassionant: En primer lloc, perquè l’exposició del candidat o candidata a l’opinió pública és constant i requereix d’un fort anàlisi personal.  Però molt especialment, requereix d’una reflexió profunda sobre  perquè un o una vol ser alcalde o alcaldessa del seu poble. És un ABC bàsic però complexe, especialment tenint en compte que una alcaldia no es pot assumir mai per interessos personals ni portar-la amb comandament a distància. Però el que em confirma i em convenç que vull continuar treballant per Tiana és la recepció dels meus conciutadans i conciutadanes davant la recepció del balanç de l’obra de govern i dels compromisos complerts (aneu a FEINA FETA d’aquesta mateixa web).

Per seguir llegint el POST: SEGUIM, per Ester Pujol

 

 

xarxes socials